MENY

  • Start
  • Konferens
  • Utbildning
  • Temaresor
  • Träningsläger
  • Bostad
  • Att göra
  • Boka själv
  • Kontakt
  • Blogg
  • Start
  • Konferens
  • Utbildning
  • Temaresor
  • Träningsläger
  • Bostad
  • Att göra
  • Boka själv
  • Kontakt
  • Blogg

Senaste blogginlägg

  • 2014-03-24 10:29

    Problem med mejl

    Nu när vår nya hemsida är upp har vi tyvärr inte riktigt fått igång mejladresserna. Så vill ni komma i kontakt med oss fyll i formuläret under Kontakt eller skriv ett mejl till PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmphZ0BtYXR0aWFza2FybGJlcmcuc2U/c3ViamVjdD1Tb2xrdXN0c3BlY2lhbGlzdGVuIiB0YXJnZXQ9X2JsYW5rPmphZ0BtYXR0aWFza2FybGJlcmcuc2U8L2E+.

    info
  • 2014-03-18 11:13

    60-plusmässa i Uppsala

    60-plusmässa i Uppsala
    Tisdagen 25/3 samt 26/3 finns vi på plats i Fyrishov när 60-plusmässan går av stapeln.
    Mässan är en härlig tillställning där en rad olika branscher finns representerade som passar aktiva seniorer.
    För idag säger man inte pensionärer - det heter passionärer :)
    Vi ses väl där? :)

    info
  • 2014-03-18 11:12

    Recept Paella

    Det finns lika många recept på Paella som kockar i Spanien. Traditionellt används kanin, men har idag ofta ersatts med kyckling. Desto närmare kusten man kommer desto mer fisk och skaldjur används. Bästa resultatet får man om man använder en paellapanna men en tillräckligt stor stekpanna eller wok fungerar också bra.

    Ingredienser:
    400g ris gärna spanskt Paella eller Bombaris
    3 vitlöksklyftor
    4msk olivolja
    1.5l vatten, grönsaks eller hönsbuljong
    2 tomater
    1 paprika
    0.5-1kg kyckling
    Ett halvt kuvert saffran
    Pimentón (spansk paprikapulver, finns som rökt och orökt)
    Salt
    (räkor med skal, gröna ärtor)

    Gör så här:
    Bryn kycklingen ordentligt i olivolja och hackad vitlök, salta kycklingen lätt. Tillsätt paprika i skivor och låt steka tills den blivit mjuk. Tillsätt tomaterna hackade i små bitar samt saffran, rör om. Tillsätt riset och blanda väl innan man häller i vattnet eller buljongen. Koka tills vattnet kokat bort, garnera med paprikapulver och tinade varma räkor med skal. Vi brukar även blanda i kokta gröna ärtor.

    Smaklig måltid :)

    Receptet kommer från den mysiga lilla butiken Best of Spain i Uppsala.

    info
  • 2014-03-18 11:08

    Blogg + ny webbsida

    Nu ligger vår nya hemsida uppe och vi på Solkustspecialisten har Rikard, Max & Fredrik på NKLT att tacka för allt.

    Här på bloggen kommer ni kunna läsa om oss, om Spanien i stort, ta del av recept och massa mer!
    Välkommen hit! :)

    info

PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmluZm9Ac29sa3VzdHNwZWNpYWxpc3Rlbi5zZSIgdGFyZ2V0PV9ibGFuaz5pbmZvQHNvbGt1c3RzcGVjaWFsaXN0ZW4uc2U8L2E+

Hemsida företag