2014-03-18 11:12

Recept Paella

Det finns lika många recept på Paella som kockar i Spanien. Traditionellt används kanin, men har idag ofta ersatts med kyckling. Desto närmare kusten man kommer desto mer fisk och skaldjur används. Bästa resultatet får man om man använder en paellapanna men en tillräckligt stor stekpanna eller wok fungerar också bra.

Ingredienser:
400g ris gärna spanskt Paella eller Bombaris
3 vitlöksklyftor
4msk olivolja
1.5l vatten, grönsaks eller hönsbuljong
2 tomater
1 paprika
0.5-1kg kyckling
Ett halvt kuvert saffran
Pimentón (spansk paprikapulver, finns som rökt och orökt)
Salt
(räkor med skal, gröna ärtor)

Gör så här:
Bryn kycklingen ordentligt i olivolja och hackad vitlök, salta kycklingen lätt. Tillsätt paprika i skivor och låt steka tills den blivit mjuk. Tillsätt tomaterna hackade i små bitar samt saffran, rör om. Tillsätt riset och blanda väl innan man häller i vattnet eller buljongen. Koka tills vattnet kokat bort, garnera med paprikapulver och tinade varma räkor med skal. Vi brukar även blanda i kokta gröna ärtor.

Smaklig måltid :)

Receptet kommer från den mysiga lilla butiken Best of Spain i Uppsala.